RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Прем'єр Чорногорії вимагає від Росії "тримати свої руки подалі"

Росія і її союзники всередині Чорногорії повинні припинити спроби дестабілізації країни, прагнучи перешкодити її вступу в НАТО, заявив прем'єр-міністр Чорногорії Душко Маркович, повідомляє DW.

Так він прокоментував протест проросійських політичних сил проти зняття депутатського імунітету з лідерів проросійської опозиційної партії "Демократичний фронт" Андрія Мандича та Мілана Кнезевіча, яких підозрюють в організації та підготовці злочинних дій, що загрожують конституційному ладу і безпеці Чорногорії.

Глава уряду підкреслив, що ті, хто погрожують початком заворушень в країні, "повинні тримати свої руки подалі від Чорногорії".

Слухання щодо зняття імунітету з проросссійскіх політиків призначено на 15 лютого. Деякі опозиційні групи планують організувати вуличні акції протесту перед будівлею парламенту в столиці Подгориці.

Нагадаємо, 16 жовтня в день парламентських виборів в Чорногорії заарештували двадцять осіб, включаючи двох громадян Росії, яких звинувачують в спробі державного перевороту. Влада Чорногорії звинуватила у спробі організації перевороту Росію.