RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Німеччині відмовилися працювати з Прилєпіним через Донбас

Німецьке літературне агентство Wiedling Literary Agency припинило співпрацю з російським письменником Захаром Прилепіним через його участь у конфлікті на Донбасі на боці бойовиків "ДНР".

За словами керівника агентства Томаса Відлінга, його компанія припиняє активне представлення прав Прілєпіна, оскільки він "на Донбасі створив свій батальйон, став заступником командира і сам взяв у руки зброю".

"Агентство продовжує виконувати свої контрактні обов'язки перед усіма партнерами-видавництвами, які публікують твори Прілєпіна в перекладах, проте свої можливі прибутки з цих послуг агентство пожертвує міжнародній правозахисній компанії Amnesty International", - цитує Відлінга ВВС.

Відзначимо, Wiedling Literary Agency спеціалізується на представленні інтересів багатьох російськомовних письменників з Росії і колишнього СРСР.

Як повідомляв "Апостроф", в жовтні 2016 року Прілєпін став заступником командира з роботі з особовим складом одного з батальйонів "ДНР". Служба безпеки України порушила кримінальну справу проти російського письменника.