RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про затримання Фірташа в Австрії

У Відні 21 лютого було затримано українського бізнесмена Дмитра Фірташа після того, як суд дозволив його екстрадицію до США.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook Сергій Щербина, який знаходиться в столиці Австрії.

"Ситуація з Фірташем: під ліфтом, біля виходу з суду, до нього підійшли правоохоронці. Була невелика штовханина, підбігли адвокати. Його повели в інше приміщення суду, поліція відтіснила журналістів. Прес-служба Фірташа каже, що він працює з юристами щодо своєї позиції. Але ряд джерел неофіційно говорить про те, що він затриманий. Рейтерс дає новину, що затримання відбулося за іспанської запитом. Під час оголошення рішення суддя сказав, що запит на екстрадицію до Іспанії вступив в минулої п'ятниці", - написав журналіст.

"Є варіант, що американці відкликали протокол про затримання, а він затриманий за запитом Іспанії. І процедура видачі в рамках ЄС набагато простіша, ніж в Штати. А в Іспанії по великому колу все", - додав він в коментарях.

Також про затримання Фірташа написав у своєму Twitter кореспондент видання Time Саймон Шустер.

"Фірташ був затриманий в будівлі суду австрійською поліцією. Юристи підтверджують, зараз він перебуває під вартою", - повідомив журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", остаточне рішення про екстрадицію Фірташа прийме федеральний міністр юстиції Австрії.

Нагадаємо, Фірташ був заарештований в Австрії в березні 2014 року за запитом американської влади. Українського бізнесмена звинуватили в тому, що він хотів отримати дозвіл на видобування титанової сировини в Індії з допомогою хабарів, маючи намір продавати готову продукцію в США. У разі екстрадиції Фірташу загрожує до 50 років ув'язнення з конфіскацією всіх активів.