RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Випробовують терпіння Заходу: експерт пояснив тактику гібридної агресії Путіна

Росія продовжує проводити свою агресивну політику, використовуючи методи гібридної війни. При цьому РФ намагається розширити зону свого впливу.

Томас Янелюнас, професор Інституту міжнародних відносин і політичних наук ВУ і Центру східноєвропейських досліджень, вважає, що без різкого відповіді з боку Заходу Росія буде продовжувати подібні дії, передає Delfi.

Він прогнозує, що, використовуючи м'які заходи, в першу чергу пропаганду та військові провокації, РФ випробовуватиме терпіння Заходу. При цьому Янелюнас вважає, що Кремль буде уникати прямої воєнної конфронтації з НАТО і ЄС.

Експерт констатує, що подібна ситуація триває вже кілька років, і "чим менше реакція Заходу на провокації, тим сміливіше Росія".

Янелюнас впевнений, що без запровадження більш жорстких економічних санкцій і без якогось військового відповіді Росія не припинить дратувати Захід.

Експерт також озвучив ще один сценарій гібридної агресії РФ. За другим варіантом Росія буде намагатися домовитися з кожною країною ЄС окремо, в тому числі підкуповуючи політиків в європейських державах. Таким чином Кремль спробує лобіювати свої інтереси не тільки в сфері політики, але й в економіці та енергетиці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше аналітики Stratfor констатували тривожну тенденцію для України через гібридну агресію РФ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа
Теги: НАТО, Росія, ЄС