RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Меркель розповіли, коли німецькі військові у складі НАТО підуть з Балтії

Міністр закордонних справ Зігмар Габріель повідомив про терміни перебування німецьких військ у країнах Балтії. Він зазначив, що військові будуть розміщуватися там стільки, скільки цього потребуватиме ситуація.

Про це він розповів під час відвідування військової бази Рукла в Литві, де на даний момент дислокуються близько 400 німецьких військовослужбовців. Вони становлять частину бойової групи НАТО, в яку також входять військові США, Великої Британії, Франції, Канади та інших країн-членів.

Під час свого візиту міністр зазначив, що "військовий потенціал, який Росія перебудувала тут, на кордоні, абсолютно ірраціональний, на мій погляд, тому що від цих країн Балтії – ред.) виходить нульова загроза".

Міністр оборони Урсула фон дер Лаен, тим часом відвідала військову базу Амарі в Естонії, де теж заявила, що держави Балтії, а також сусідня Польща можуть розраховувати на підтримку Німеччини.

При цьому в РФ заявляють, що нарощування її військ на кордонах з країнами Балтії носить оборонний характер і є відповіддю на посилення НАТО в регіоні.

Разом з тим НАТО збільшує свою військову присутність у країнах Балтії після 2014 року, коли почалася військова агресія РФ проти України.

Як повідомляв "Апостроф", експерт розповів про нову стратегію НАТО стосовно Східної Європи.

За матеріалами "Радіо Свобода".