RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Принижують на кордоні: влада Молдови рекомендує чиновникам не відвідувати РФ

Влада Молдови направила політичному керівництву Російської Федерації ноту про зловживання відносно посадових осіб парламенту, уряду, спецслужб і коаліційних партій Молдови. Про це повідомляє "ДТ" з посиланням на місцеву пресу.

Як йдеться у дипломатичному документі, представники російських спецслужб зупиняють молдавських офіційних осіб при в'їзді у РФ, допитують, обшукують і принижують. За даними парламенту, тільки в останні місяці, принаймні 25 молдавських офіційних осіб були зупинені при в'їзді у Росію.

Голова парламенту Молдови Андріан Канду і прем'єр-міністр Павло Філіп вже провели зустріч з послом РФ, обговоривши з ним цю проблему.

"Всі ці зловживання по відношенню до молдавських офіційним особам при в'їзді у Російську Федерацію і взяття їх під міжнародний контроль набрали обертів після просування розслідування справи про відмивання $ 22 млрд з РФ через Moldindconbank", - йдеться в повідомленні.

Зловживання посилилися після передачі запитів з боку молдавських слідчих на адресу Росії з метою отримання інформацію про походження суми грошей.

Тим часом, влада Молдови рекомендувала офіційним особам утриматися від поїздок у РФ, поки Москва не вирішить проблему.

Нагадаємо, 1 березня Молдова без пояснень відкликала свого посла у РФ і за сумісництвом в Казахстані, Киргизстані і Таджикистані Дмитра Брагіша.