RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Турецький міністр назвала Європу колишнім центром цивілізації

Міністр сім'ї та соціальної політики Туреччини Фатма Бетюль Сайян Кайя вважає "фашистськими" дії влади Нідерландів, вислали її з країни. Про це вона написала у своєму Twitter.

Міністр заявила, що як жінка і як політик не сприймає таке ставлення з боку голландської влади, а також звинуватила владу країни в порушенні демократичних свобод. "Світова спільнота повинна проявити реакцію у відповідь на цю фашистську дію. В якості обраного міністра, громадянина Туреччини і жінки, я ніколи не здамся перед лицем цих незаконних дій", - підкреслила вона.

Крім того, турецький міністр назвала Європу "так званим центром сучасної цивілізації, в якому забули про основні права і свободи людини".

За словами Кайї, голландська поліція вже супроводила її до кордону з Німеччиною, тим самим видворивши її з країни.

У свою чергу, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте засудив візит в країну турецького міністра соцполітики, повідомляє РБК.

Глава голландського уряду назвав дії Фатми Бетюль Сайян Кайі безвідповідальними і зазначив, що влада Нідерландів попереджали Анкару про те, що приїзд члена турецького уряду був би небажаний.

За його словами, заворушення ускладнили "пошуки розумного рішення".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Нідерланди видворили зі своєї території турецького міністра сім'ї та соціальної політики Фатма Бетюль Сайян Кайю, назвавши її "небажаним іноземцем".