RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

WikiLeaks розкаже, яка спецслужба прослуховувала Меркель

Портал WikiLeaks оголосив про швидку публікації документів, які доводять, що переговори канцлера Німеччини Ангели Меркель прослуховувалися розвідслужбами США - ЦРУ і АНБ.

Оголошення про це в офіційному мікроблозі WikiLeaks подано як іронічна новина: "Стурбовані розмови в колах американського національної розвідки про те, що сьогодні вночі або наступного дня WikiLeaks оприлюднить перехоплення переговорів Меркель, зроблені ЦРУ або АНБ".

Портал WikiLeaks, створений в 2006 році Джуліаном Ассанжем, публікує секретні документи викривального характеру, викрадені з архівів спецслужб або надані різними інформаторами. Сам засновник WikiLeaks проживає в Еквадорі. Прокуратура Швеції наполягає на його видачі, оскільки шведські правоохоронці підозрюють його в згвалтуванні двох жінок, а в США йому загрожує смертна кара за звинуваченням у шпигунській діяльності.

З 7 березня 2017 року сайт WikiLeaks почав серію нових публікацій документів, викрадених з бази даних ЦРУ. Ця група матеріалів отримала назву Vault 7 ( "Сейф 7") і буде найбільшою за обсягом за останній час.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в ЦРУ відмовилися підтвердити або спростувати, чи справжніми матеріалами володіє WikiLeaks.