RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Королева Великобританії підписала закон про вихід з ЄС

Королева Сполученого королівства Єлизавета II поставила підпис під законопроектом про вихід зі складу Європейського союзу.

Про це повідомляє BBC.

Таким чином раніше прийнятий парламентом законопроект отримав остаточне затвердження і став законом. Тепер уряд Великобританії отримав право безпосередньо починати процедуру виходу зі складу ЄС.

Згідно з європейським законодавством, вихід будь-якої країни зі складу Євросоюзу, передбачений 50-ю статтею Лісабонського договору, розтягується приблизно на 2 роки, які займають переговори і узгодження.

Переговорний процес повинен початися в кінці березня - квітні 2017 року, формальний вихід Великобританії зі складу Євросоюзу відбудеться не раніше березня 2019 року.

При цьому для Британії можуть виникнути істотні внутрішні ускладнення, оскільки влада Північної Ірландії та Шотландії налаштовані зберегти свої країни в складі ЄС і заради цього готові піти на відділення від Сполученого королівства.

Раніше "Апостроф" повідомляв про підсумки голосування британського парламенту, де був підтриманий законопроект про Brexit.