RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Прокремлівські депутати з Сербії демонстративно порушили закони України в Криму

Депутати парламенту Сербії на чолі з лідером проросійської "Сербської народної партії" Ненадом Поповичем порушили законодавство України та міжнародне право під час візиту в окупований Крим.

Про це 17 березня на брифінгу заявила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Всупереч численним попередженням з боку української сторони сербські політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право та відкрито закликали до визнання Криму територією РФ, знехтувавши цим самим офіційною позицією Республіки Сербія, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України", - сказала вона.

Беца зазначила, що МЗС розглядає дії цих політиків як вияв свідомої зневаги до ключових принципів міжнародного права, передусім суверенітету і територіальної цілісності незалежних держав, і схвалення ними злочинної політики Росії, спрямованої на системні і масштабні порушення прав людини в Криму.

Сербські депутати будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним українським законодавством. Крім цього, до українського МЗС викликано посла Сербії для дачі роз'яснень.

Нагадаємо, Ненад Попович заявив у Сімферополі, що "питання Криму вирішено і його повернення до колишнього стану вже неможливе" і що "в серцях людей, які живуть у Криму і в Росії, Крим завжди був невід'ємною частиною РФ".

Як повідомляв "Апостроф", у жовтні делегація проросійських депутатів регіональних рад Італії приїжджала в окупований Крим всупереч законам України.

За матеріалами "УП"