RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Небезпека зростає: Der Spiegel дізнався про плани Меркель приїхати до Путіна

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір 2 травня відвідати Москву для зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним, щоб попередити масштабну політичну або військову агресію Кремля проти Києва, спрямовану на її розчленування України. До такого висновку прийшли аналітики німецького видання Der Spiegel, передає "24 канал".

Як відзначають Маттіас Гебауер, Ральф Нойкирх і Крістоф Шульт, побоювання Меркель пов'язані з нерішучістю президента адміністрації США Дональда Трампа, де досі не виробили чіткої політики щодо Росії.

Як йдеться у статті Der Spiegel, секретна доповідь німецьких дипломатів свідчить, наскільки небезпечним вони вважають нинішній стан речей. Зокрема, вони побоюються, що Путін через нерішучість американців може спробувати форсувати поділ України.

Рішення про візит до Москви є радикальною зміною позиції Меркель, яка дотримувалася позиції, що зустріч з президентом РФ можлива тільки в разі конкретних успіхів Донбасом або Сирії.

"Але зараз вона їде навіть попри те, що Росія зовсім не збирається йти на поступки. Це свыдчить, наскільки серйозно Меркель оцінює ситуацію. Всім зрозуміло, що канцлер їде в Москву не для того, щоб говорити з Путіним про допомогу Африці або на інші подібні теми. Насправді, візит - це спроба не допустити гіршого і стати своєрідним посередником між Москвою і Вашингтоном", - йдеться в статті.

У той же час, як відзначає видання, у Меркель виправдовують такий візит канцлери підготовкою до саміту "Великої двадцятки", яка повинна відбутися в липні цього року в німецькому Гамбурзі, тому що після цього вона запланувала ще ряд візитів в інші країни G20.

Нагадаємо, раніше російський блогер Слава Рабинович припустив, що оточення Володимира Путіна не дасть йому натиснути на ядерну кнопку, незважаючи на гучні погрози з Кремля.