RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Велика Британія зробила важливу заяву про втручання хакерів в Brexit

Влада Великої Британії має підозри, що іноземні держави могли втрутитися в процес голосування на референдумі про вихід країни з ЄС.

Про це повідомляє The Guardian.

До такого висновку дійшла парламентська комісія, яка розслідувала причини збоїв у роботі сайту, на якому громадяни реєструвалися для участі в Brexit. Причиною поломки стала DDoS-атака з використанням ботнетів (заражених вірусом пристроїв, що посилають запити, які перевантажують систему). Атака може стати доказом втручання в хід референдуму інших країн.

У доповіді немає звинувачень і підозр щодо конкретних країн. Проте наголошується, що досвід проведення подібних атак є у Росії та Китаю.

Повідомляється, що 7 червня за 100 хвилин до припинення реєстрації для участі в референдумі урядовий сайт став недоступним. У зв'язку з цим реєстрація була продовжена. У звіті також підкреслюється, що на результати Brexit кібератаки не вплинули.

Як повідомляв "Апостроф", у Великій Британії затримали двох росіян яких звинувачують у відмиванні грошей, отриманих внаслідок кібератак проти банків.