RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Вибух у Німеччині: прокуратуру попередили про нове "пролиття крові"

У справі про вибух, що стався 11 квітня в Дортмунді поряд з автобусом місцевої футбольної команди "Боруссія", з'явилося ще один лист із зізнаннями, який було отримано редакцією берлінської газети Tagesspiegel. Про це повідомляє DW.

Федеральна прокуратура Німеччини перевіряє лист на справжність і на даний момент відмовляється давати йому оцінку.

Анонімний автор листа, за повідомленням Tagesspiegel, виступає проти мультикультурності і гостро критикує міграційну політику канцлера Німеччини Ангели Меркель. Крім цього, у посланні анонсується новий теракт, який відбудеться 22 квітня, і під час якого "проллється барвиста кров".

У спецслужбах припускають, що загроза відноситься до демонстрації лівих сил, яка має пройти у цей день на знак протесту проти з'їзду популістської партії "Альтернатива для Німеччини" у Кельні.

Представників німецьких спецслужб, серйозно поставилися до отриманого листа, хоча не виключають, що він може бути не пов'язаним з вибухом в Дортмунді. Сумніви викликає, зокрема, той факт, що злочинець заздалегідь оголошує про наступний напад.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зміст записки, яку було знайдена на місці теракту в Дортмунді. Зокрема, у посланні говорилося, що за терактом стоїть терористична організація "Ісламська держава", а також було висунуто вимогу про припинення участі Німеччини в операції проти ІДІЛ у Сирії.