RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Вибори у Франції: Фійон зробив важливу заяву

Кандидат в президенти Франції Франсуа Фійон, який за даними екзит-полів не проходить у другий тур, визнав поразку і закликав підтримати Еммануеля Макрона.

Про це повідомляє радіо "Свобода".

Фійон заявив, що немає іншого вибору, окрім як голосувати проти вкрай правого кандидата. За його словами, він буде голосувати за Еммануеля Макрона.

У свою чергу Марін Ле Пен оголосила про свою перемогу в першому турі виборів, заявивши, що дебати щодо глобалізації відкриті.

Також стало відомо, що президент Франції Франсуа Олланд привітав Еммануеля Макрона з виходом у другий тур виборів.

"Фійон закликав голосувати за Макрона. Чекаю запобігливих схлипувань з Кремля на адресу банкіра і його дружини. Мовляв,ми любимо Rothschild&Cie Banque", — пише у своєму Twitter російський адвокат Марк Фейгін.

"Навіть друг Путіна Фійон закликав не голосувати за подругу Путіна Ле Пен", — відзначають в Twitter IнфоВійськ України.

"Фійон зараз: Ле Пен экстремистка і небезпечна для Республіки, закликаю своїх прихильників голосувати у 2 турі за Макрона", — відзначають в Twitter Бессарабська хунта.

"Це провал. Аудієнція Путіна не допомогла Ле Пен. Майже з 100% вірогідністю у другому турі переможе Емманюель Макрон", — пишуть в Twitter Нової газети.

Як повідомляв "Апостроф", за даними екзит-полів, у другий тур виборів президента Франції виходять Еммануель Макрон і Марін Ле Пен.