RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Путін в Сочі зустрівся з Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Сочі для зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Основними темами зустрічі будуть конфлікти на Донбасі і в Сирії.

Про це повідомляє агентство dpa.

"Звичайно, є два предмети, які обтяжують відносини", - сказав прес-секретар канцлера ФРН Штеффен Зайберт, маючи на увазі окупацію Криму Росією і її підтримку бойовиків Донбасу.

Як зазначає ТАСС, Путін вже зустрів Меркель в Сочі.

За інформацією "Интерфакс", високопоставлене джерело в уряді Німеччини сказало радіостанції DW про те, що основна мета Меркель на переговорах Путіним - промацати ґрунт перед самітом G20, який відбудеться в німецькому місті Гамбург 7-8 липня.

Меркель хотіла б з'ясувати ставлення Кремля до тих положень, які Німеччина як організатор саміту G20 хотіла б зафіксувати в підсумковому комюніке. Зокрема, ФРН вважає особливо важливим вотум G20 на користь вільної торгівлі та регулювання фінансових ринків. Також Меркель планує обговорити теми захисту клімату і допомоги державам Африки.

Меркель не впевнена, що на саміті G20 Путін підтримає деякі ініціативи Берліну, спрямовані на протидію відмиванню грошей, допомогу Африці і рішенню міграційної кризи.

Як повідомляв "Апостроф", віце-президент Європарламенту Олександр Граф Ламбсдорфф заявив, що Меркель на зустрічі з Путіним повинна зайняти тверду позицію щодо вирішення конфлікту на Донбасі.