RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вибори у Франції: названі головні причини перемоги Макрона

Експерти назвали основні причини перемоги лідера руху "Вперед!" Еммануеля Макрона на президентських виборах у Франції.

Про це повідомляє російська служба BBC.

1. Йому пощастило

Початковий лідер передвиборної гонки, правоцентрист Франсуа Фійон, позбувся значної кількості своїх прихильників після корупційного скандалу, а кандидат від соціалістів Бенуа Хамон виявився незатребуваним в нинішніх реаліях.

"Макрону дуже пощастило, він опинився в абсолютно несподіваній ситуації", - сказав представник паризького аналітичного центру Terra Nova Марк-Олів'є Падис.

2. Він був далекоглядний

Макрон не став висуватися від соціалістів, оскільки ця партія втратила рейтинги після перебування у влади протягом декількох років. Він вирішив створити позасистемну політичну силу, і в квітні 2016 року з'явився рух "Вперед!". Потім Макрон покинув уряд Франсуа Олланда.

3. Рецепт Обами

Паризька журналістка Емілі Шултейс сказала, що рух Еммануеля Макрона будувалося за тим же принципом, що і кампанія Барака Обами в 2008 році. Волонтери Макрона провели 25 тисяч глибинних інтерв'ю з виборцями по всій території Франції. Результати занесли в базу даних, після чого визначили пріоритети для агітації.

"Це була гігантська фокус-група, яка дозволила Макрону заміряти настрої в країні. Крім того, завдяки цьому у людей встановився контакт з його рухом на ранній стадії, а волонтери придбали досвід обходу будинків для агітації. Цей досвід став у нагоді їм в цьому році", - зазначила Шултейс.

4. Позитивний месседж

Макрон зумів зберегти імідж новачка в політиці, незважаючи на те, що він кілька років був міністром. Експерт Марк-Олів'є Падис підкреслив, що Еммануель Макрон прийшов з дуже оптимістичним і позитивним меседжем.

"Він молодий, повний енергії і пояснює, що він не зробить для Франції, а які можливості з'являться у людей. І він єдиний, у кого такий меседж", - додав експерт.

5. Він не Марін Ле Пен

Під час теледебатів 3 травня Макрон звинувачував Марін Ле Пен в тому, що вона нагнітає атмосферу страху і недалеко пішла від свого батька-екстреміста. У свою чергу, Ле Пен називала Макрона маріонеткою соціалістів, знаряддям світових фінансових кіл і виконавцем побажань канцлера ФРН Ангели Меркель.

Після дебатів багато глядачі зрозуміли, що у Франції може з'явиться ультраправий президент, який несе дестабілізацію. І єдине, що можна зробити в такій ситуації – проголосувати за Макрона.

Як повідомляв "Апостроф", Еммануель Макрон набрав 66,06% голосів виборців.