RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Масові хакерські атаки по всьому світу: на Заході натякнули на "російський слід"

У масштабній кібератаці з використанням програми програми під назвою WCry/WannaCry, яка почалася вчора, 12 травня, може бути замішана Росія. Про це повідомило британське видання Telegraph.

Як відзначають журналісти, на наступний день після нанесення США ударів по сирійській авіабазі "Шайрат", контрольованої силами президента Башара Асада, які відбулися 7 квітня, хакерська група Shadow Brokers опублікувала "попередження" президенту США Дональду Трампу, засудивши це рішення.

А ще за тиждень, 14 квітня, Shadow Brokers зробила хакерську атаку, використавши шкідливу програму, розроблену американським Агентством національної безпеки США. Ця ж програма, як передбачається, була використана і в останніх атаках.

За даними видання, деякі експерти припускають, що така послідовність подій не випадкова, і пов'язують діяльність хакерів з Shadow Brokers з Росією.

Відзначимо, що на даний момент "Лабораторія Касперського" зафіксувала близько 45 тисяч спроб атак у 74 країнах по всьому світу. Програма блокує комп'ютери і вимагає за їх розблокування оплату в біткойнов.

Нагадаємо, користувачі соціальних мереж з гумором відреагували на кібератаку, яка розпочалася у світовому масштабі, вчора 12 травня.