RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Названий переможець регіональних виборів у Німеччині

На виборах в ландтаг землі Північний Рейн — Вестфалія лідирує партія канцлера Німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з результатами екзит-полів, вона отримала 33 відсотки голосів. У Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН) — 31,5 відсотка, Ліберальна СвДП отримує 12,7 відсотка, "Союз-90"/"зелені" — 6,3 відсотка, Ліва партія — 4,8 відсотка голосів. Правопопулiстська "Альтернативи для Німеччини" (АдГ) отримує 7,3 відсотка. У інших партій менше 1 відсотка голосів.

Прохідним бар'єром на цих виборах є п'ять відсотків.

Земельні вибори в Північному Рейні — Вестфалії називають генеральною репетицією виборів в бундестаг, які пройдуть в Німеччині 24 вересня. Новий склад бундестагу в свою чергу буде обирати канцлера ФРН.

Північний Рейн — Вестфалія по площі четверта з 16 федеральних земель ФРН, але перша за чисельністю населення: тут проживає майже чверть всіх мешканців Німеччини, більше 13 мільйонів чоловік.

Нагадаємо, в березні партія "Християнсько-демократичний Союз" (ХДС), яку очолює канцлер Німеччини Ангела Меркель, здобула впевнену перемогу на виборах у федеральній землі Саар.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Меркель зізналася, коли піде у відставку.