RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

За чужу мову: у Польщі стався інцидент з побиттям українців

У Варшаві 22-річний місцевий житель побив 29-річну дівчину та 30-річного хлопця з України через те, що вони розмовляли по-українськи.

Про інцидент повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу відділення поліції.

Повідомляється, що поляк був у нетверезому стані. "Йому не сподобалося, що пара розмовляла на іншій мові. Він принижував їх, бив і бризкав в них газом", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що поляк почав чіплятися до пари. Українці не відповідали на провокації. Після цього він накинувся на хлопця і почав його бити. При цьому не реагував на прохання дівчини припинити насильство.

Українцю вдалося вирватися з рук нападника, але той застосував газовий балончик. Незважаючи на це парі все-таки вдалося укритися від нападника в найближчому ресторані. Поляк намагався увірватися в приміщення ресторану. У цей момент правопорушника затримали поліцейські.

Постраждалим українцям надали медичну допомогу і взяли від них заяву про напад.

Зловмисника взяли під постійний нагляд поліції. Йому пред'явлено звинувачення в побитті і приниженні громадян України за національною ознакою. За це йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Денис Казанський викрив фейкову новину про побиття в Польщі школярки з України.