RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

"Мінськ" і нормандський формат: з'явилися деталі зустрічі Порошенко і Меркель

Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір обговорити з президентом України Петром Порошенком можливість зустрічі глав держав "нормандської четвірки".

Про це Меркель заявила перед початком переговорів з Порошенком, які відбудуться сьогодні в Німеччині, передає "Європейська правда".

"Ми повинні сказати, що перемир'я на сьогоднішній день не існує, і Мінські угоди повністю не виконуються. Зустрічі в "нормандському форматі" і надалі будуть відбуватися, і ми будемо говорити про можливу зустріч в майбутньому з моєю участю і трьох президентів", - зазначила канцлер ФРН.

Вона додала, що також обговорить з Порошенком гуманітарну ситуацію на Донбасі. Крім цього, Меркель має намір поінформувати президента України про своєї недавньої зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

У свою чергу Порошенко сказав, що обговорить з Меркель хід виконання Росією Мінських домовленостей.

"Значна частина сьогоднішніх переговорів буде присвячена підвищенню ефективності імплементації, у тому числі Росією, Мінських угод, щоб були виконані вимоги щодо режиму припинення вогню, відведення важкої техніки, артилерії, звільнення українських заручників та імплементації безпеки всього комплексу, який передбачений Мінськими угодами як передумова політичного процесу", - сказав український президент.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно "Мінськ" і нормандський формат обговорили президенти Франції і Росії.