RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Теракт в Манчестері: Мей зробила важливу заяву

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що у зв'язку з терактом в Манчестері рівень терористичної загрози в країні підвищений до найвищого — критичного.

Про це повідомляє BBC.

Критичний рівень терористичної загрози означає неминучість терористичних актів. Про це Тереза Мей повідомила після закінчення засідання надзвичайного урядового комітету COBRA.

За словами британського прем'єра, одним з аргументів на користь такого рішення стала версія про причетність групи осіб до теракту в Манчестері. У комітеті засумнівалися, що вибух організував терорист-одинак.

Також стало відомо, що у Франції на Ейфелевій вежі опівночі відключили освітлення — у пам'ять про загиблих в результаті вибуху в Манчестері. Раніше Ейфелева вежа вимикала світло після нападів джихадистів в Лондоні, Санкт-Петербурзі та Стокгольмі, а також після терактів в Парижі в листопаді 2015 року та на підтримку жителів сирійського міста Алеппо в грудні 2016 року.

Як повідомляв "Апостроф", терористом-смертником, який підірвав бомбу на стадіоні "Манчестер Арена" під час концерту Аріани Гранде, виявився 23-річний Салман Абеді.