RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

З братства у рабство: відомий журналіст висловився про путінську політику у Чорногорії

Чорногорія проходить в стосунках з Росією шлях України, яка також називалася "братською", доки перебувала у фарватері Кремля, а після вибору власного історичного шляху перетворилася на ворога.

Таку думку в колонці на "Крим.Реаліі" висловив український журналіст Віталій Портніков, коментуючи ситуацію навколо чорногорського політика Міодрага Вуковича, якому за підтримку вступу Чорногорії в НАТО, не дозволили в'їхати на територію Росії.

"Чорногорська газета Pobjeda повідомила читачам про російських чорних списках, в які увійшли керівники країни: прем'єр-міністр, спікер парламенту і всі депутати, які проголосували за вступ Чорногорії до НАТО", - написав журналіст.

За його словами, з Чорногорією все відбувається приблизно так само, як у РФ було з Україною - ще недавно "братська країна" стала об'єктом агресії, зокрема, спецслужби Росії готували там державний переворот по кримському сценарієм.

"Коли виявляється, що "просування інтересів" за допомогою інтервенції захлинається, починається новий етап "покарання". Проти українських політиків порушують кримінальні справи і фальсифікують божевільні звинувачення, типу участі Арсенія Яценюка в чеченській війні. Чорногорські політики ще не стали мішенями для Слідчого комітету, але їх вже скопом не пускають до Росії ", - зазначив журналіст.

За його словами, чорногорські "брати" Росії стали ворогами рівно в той момент, коли посміли перечити Кремлю і обрали власний шлях розвитку.

"Плутати братство і рабство - улюблений прийом російської зовнішньої політики", - підсумував Портніков.

Нагадаємо, раніше Чорногорія озвучила гучну заяву на адресу Кремля через втручання у справи країни.