RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Польщі стався черговий гучний інцидент з нападом на українців

Кілька десятків п'яних поляків напала на будинок в населеному пункті під Гданськом, де живуть українські працівники, в результаті чого кілька громадян України отримали травми, а також постраждав громадянин Польщі – власник фірми, який намагався заступитися за своїх співробітників.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на польське видання Gazeta Wyborcza.

Інцидент стався 28 травня. Поляки підійшли до будинку, де живуть 10 українських працівників, дві жінки та двоє дітей, і почали кидати каміння, а також викрикувати ксенофобські гасла. Видання зазначає, що всі громадяни України мають легальне працевлаштування польської компанії, яка загалом налічує близько 60 працівників, 24 з яких є українцями.

Зловмисники використовували палиці, "розочки" з розбитих пляшок та бейсбольну біту. Поляки вигукували фрази: "П**** на Україну", "Польща для поляків!", "Додому, к****!".

Поліцейські затримали сімох нападників у віці від 23 до 38 років. Всі, крім одного, були в стані алкогольного сп'яніння, у одного з них знайшли кокаїн. Польська прокуратура вже відкрила кримінальну справу "на підставі злочину на тлі етнічної та расової ненависті".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно у Польщі напали на українців через їхню національності.