RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Епопея з Brexit: Єлизавета II запропонувала свій план дій

У середу, 21 червня, королева Великобританії Єлизавета II на відкритті нової сесії парламенту проголосила традиційну промову, яка має статус програми уряду.

Про це повідомляє РБК.

За словами королеви, пріоритет уряду - забезпечити кращу з можливих угод щодо виходу країни з Євросоюзу, що має бути виражено у вигляді восьми документів, які необхідно прийняти до того, як Британія вийде з ЄС 29 червня 2019 року.

Королева закликала скасувати Акт про європейські співтовариства 1972 року, який формально дозволив країні вступити в ЄС, а також ухвалити кілька законопроектів щодо заміни європейського законодавства британським в сферах торгівлі, міграції, сільського господарства, ядерної безпеки.

Окремо королева торкнулася законопроекту про міжнародні санкції, який на її думку, необхідний, оскільки після Brexit Лондон вийде з загальноєвропейської системи санкцій політики.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей припустила, що країна може вийти з Європейського Союзу без переговорів і підписання спеціальної угоди з ЄС.