RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кібератаки Росії: ЗМІ дізналися про важливе рішення НАТО

В контексті спроби Росії вплинути на вибори в європейських країнах за допомогою кібератак в НАТО прийняли рішення поширити принципи п'ятої статті договору про колективну безпеку і на сферу кібербезпеки.

Про це пише російський ресурс Newsader з посиланням на власні джерела в Альянсі.

"Відтепер країна, яка кіберзброю проти держави, яка входить в НАТО, ризикує своїми діями викликати відповідну реакцію всього альянсу", - пише видання.

Однак, пишуть журналісти, на даний момент залишається неясним, де буде проходити "червона лінія" і якою буде відповідь НАТО на її перетин — військовим або ж віртуальним.

У свою чергу, директор Комітету оборони і безпеки Парламентської асамблеї НАТО Етан Корбін заявив, що Франція під час президентських виборах врахувала втручання РФ у президентські вибори в США.

"Росія намагається внести плутанину. Поняття правди є певним якорем для суспільства, що дозволяє йому зберігати стабільність, а Кремль хоче вирвати цей якір з ґрунту. Це може призвести лише до одного — дестабілізації суспільства", - зазначив Етан Корбін.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно СБУ розкрила міжнародну мережеву інфраструктуру, створену РФ для проведення кібератак.