RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Британії судять бойовика ДНР: з'явилися подробиці

14 липня 2017 року британцеві Бенджаміну Стімсона, який воював на Донбасі у лавах терористичної організації "Донецька народна республіка", у Манчестері буде винесено вирок за звинуваченням у намірі вчинити терористичний акт, а також у підготовці до нього.

Про це повідомляє The Times.

У тексті звинувачення йдеться, що він відправився на Донбас для сприяння третім особам в скоєнні терористичних актів.

Стімсон, який провів чотири місяці на Донбасі в 2015 році в рядах бойовиків "ДНР", дотримується соціалістичних поглядів. На схід України, за його словами, він відправився, щоб "почати нове життя", а також отримати російське громадянство.

Перебуваючи в Україні в жовтні 2015 року, Стімсон дав інтерв'ю, в якому заявив, що Росія стала жертвою західної імперіалістичної агресії. "Я приїхав сюди як людина робітничого класу без роботи", - розповів британець.

Він також розповів, що не брав участі в бойових діях, але готовий вбивати, "якщо його життя буде в небезпеці". За його словами, спочатку він прилетів до Москви, а в Україну потрапив через Ростов.

Стімсона заарештували 4 лютого 2016 року, коли він повернувся в Манчестер. Суд над бойовиком розпочався 28 вересня того ж року.

Це перший процес над громадянином Великобританії, який побував на Донбасі під час конфлікту.

Варто відзначити, що Бенджаміна Стімсона внесено у базу українського сайту "Миротворець".

Нагадаємо, раніше у Чехії також вперше почався суд над громадянином країни за участю в боях на Донбасі на боці терористів.