RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Це не журналістика: у ЄС поставили на місце пропагандистів Путіна

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс відмовив співробітниці російського прокремлівського телеканалу Russia Today в праві називатися журналісткою.

Про це він заявив вчора, 3 липня, у Вільнюсі на конференції про безпеку журналістів, передає Delfi.

Дискусія почалася, коли представник Департаменту інформації і друку МЗС РФ Максим Буякевич заговорив про інформаційну війну: "Чи говоримо ми про щось, що тут було офіційно оприлюднено? Це наполовину питання, наполовину заява".

"Якщо ви вважаєте, що ніякої війни немає, чому тоді Росія її веде? ...Чому виділяє так багато грошей і ресурсів на те, щоб промивати людям мізки, і робить це навмисно, через державні ЗМІ?" - відповів Лінкявічюс.

"Вам відомий напрямок таких каналів, як Russia Today. Я не вважаю, що це має щось спільне з журналістикою", - додав литовський міністр.

Йому спробувала заперечити присутня на конференції співробітниця Russia Today, заявивши, що журналісти державних ЗМІ також мають право на безпеку.

Відповідаючи їй, литовський міністр заявив, що мова йде не про висловлення думок, а про "навмисне поширення брехні", і нагадав, як російські ЗМІ висвітлюють ситуацію в Україні.

"Було заявлено, що у Росії немає нічого спільного з цією війною - ніякої присутності, ніякої зброї. Це говорилося багато разів. Ви, як журналістка, насправді не знаєте, що робиться в Україні? Ви не знаєте, що Росія бере участь там з великою кількістю зброї, з важким озброєнням? Ви, як журналістка, як нормальна громадянка, яка читає газети і розуміє ситуація, не знаєте цього?" - підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше у мережі висміяли пропаганду на росТВ про роботу українців в Польщі.