RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

ЗМІ дізналися про способи обходу санкцій по Криму міжнародними туркомпаніями

Більшість туристичних компаній країн Євросоюзу дотримуються заборони на надання послуг в окупованому Росією Криму, але деяким вдалося знайти лазівки.

Про це пише українська редакції DW.

Зокрема, такі великі портали резервування житла для мандрівників як Airbnb або Hotel.de не видають результатів пошуку готелів Криму.

Однак, як кажуть юристи, поняття туризму можна трактувати досить широко.

"Коли ви подорожуєте не з діловою метою, а з приватною, ви близькі до поняття туризму. Ви ризикуєте потрапити в поле зору контролюючих органів, які відповідають за дотримання санкцій", - сказав партнер юридичної фірми CMS Томас Гайдеманн.

Так, якщо при пошуку готелю на популярному ресурсі Booking.com вказати мету поїздки як "приватну", то не відображається ні одного готелю в Криму. Проте якщо просто вказувати Крим в пошуку, то портал видає на вибір більше п'яти тисяч готелів. Як пишуть журналісти, судячи з кількості свіжих відгуків на сайті Booking.com тисячі туристів, що бронюють готелі на окупованому півострові саме за допомогою цього ресурсу. Понад 90% з них є туристами з Росії.

Сайт Booking.com отримують комісію від готелів за кожне бронювання - в середньому 15% від суми. Оскільки грошові перекази в країни Євросоюзу через кримські банки неможливі, Booking.com і його кримські клієнти, по всій видимості, знайшли обхідні шляхи.

"Це наші договірні відносини з ними. Ми не розголошуємо цієї інформації", - сказали в готелі" Ялта-Інтурист" на питання журналістів про те, як їм вдається розрахуватися з посередником.

У свою чергу, в Booking.com заявили, що дотримуються правових норм, але не відповіли на питання про те, як їм вдається отримувати комісію від кримських готелів.

Як повідомляв "Апостроф", у соцмережах здивувалися цінами для росіян на відпочинок в окупованому Криму порівняно з відпочинком в Італії.