RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Закрита зустріч Путіна з Трампом: з'явилися перші подробиці

Під час закритої зустрічі на саміті G20 президенти США і Росії Дональд Трамп та Володимир Путін домовилися про припинення вогню в південно-західній частині Сирії.

Про це повідомило агентство AP з посиланням на американських чиновників.

Про це рішення президентів буде оголошено найближчим часом. Джерела також відзначили, що вони не уповноважені обговорювати цю тему публічно, і погодилися розмовляти зі ЗМІ тільки на умовах анонімності.

Переговори Путіна та Трампа тривали 2 години 15 хвилин, хоча Білий дім раніше повідомляв, що тривалість цієї зустрічі складе близько 30 хвилин.

Перед зустріччю протягом шести хвилин обидва президенти в присутності глав зовнішньополітичних відомств Сергія Лаврова і Рекса Тіллерсона, а також перекладачів, обмінялися кількома репліками. Так, Трамп заявив, що для нього велика честь зустрітися з російським колегою. Американський президент також висловив надію на позитивний результат зустрічі. Путін в свою чергу сказав, що радий познайомитися з Трампом особисто і також висловив надію, що зустріч принесе позитивні результати.

Нагадаємо, раніше було опубліковано відео першого рукостискання президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна.