RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Росію звинуватили в причетності до кібератак в Ірландії і Великобританії

Росія причетна до кібератак на енергомережі Ірландії і Великобританії.

Про це пише британське видання The Times з посиланням на інформацію аналітиків систем безпеки.

Відзначається, що хакери, які підтримує уряд РФ, атакували енергетичні мережі з метою проникнути в систему управління національною мережею в деяких частинах Великобританії.

За словами аналітиків, хакери мають намір проникнути в енергетичний сектор Республіки Ірландія, що може надати їм можливість впливати на роботу частини мережі в Північній Ірландії.

Зокрема, в червні пов'язані з російською розвідкою хакери атакували комп'ютерні системи Ради електропостачання Ірландії. Вони відправили працівникам відомства, у яких є доступ до систем контролю над енергосистемами, електронні листи з шкідливими програмами.

Зараз ознаки порушень в роботі енергомереж відсутні, але хакери могли викрасти дані і паролі доступу до систем безпеки енергетики Великобританії. На даний момент цю проблему изуает Ірландський національний центр кібербезпеки.

Як вважають експерти, Ірландію використовують в якості полігону для кібервійни Росія і, можливо, одна з декількох країн ЄС. Журналісти відзначили, що проти ірландських комп'ютерних систем застосували тактику, аналогічну атаку проти енергетичних компаній США.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно видання The Washington Post дізналося про атаку хакерів РФ на комп'ютерні системи американських атомних і енергетичних компаній.

За матеріалами: РБК-Україна.