RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Стали зневажати: вчений розповів про зміну ставлення до росіян на Заході

У країнах Заходу стали з презирством ставитися до росіян, хоча у 90-ті роки ХХ століття у них був величезний кредит довіри з боку американців і європейців.

Про це написав російський біблеїст, перекладач, публіцист, письменник, доктор філологічних наук, професор РАН Андрій Десницький на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, до росіян в світі за останні 20 років змінилося кардинально - якщо в дев'яності роки їх поважали і любили, то зараз ставлення абсолютно протилежне.

За словами Десницкого, коли він поїхав вчитися в Амстердам восени 1992 року, росіян не просто поважали - їх любили захлинаючись.

"Досить часом було сказати "I am Russian", щоб тебе незнайомі люди запросили додому обідати... Якщо сьогодні, опинившись за кордоном, ви відчуваєте незручність від тих же самих слів, вам здається що вас не люблять, дискримінують, зневажають (а таке буває, так) - задумайтеся, чому. Відповідь "тому що вони завжди нас не любили, дискримінували, зневажали" хибна. Просто хибна", - написав він, підкресливши, що дарують щось тільки тим, кого поважають.

Нагадаємо, раніше російський політолог, доктор історичних наук Олександр Ситін ємко описав цінності населення Росії, які складають суть "русского мира".