RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Лідер німецької партії закликав шукати контакт з Кремлем, не відволікаючись на кримське питання

Голова Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер вважає, що Європі слід на деякий час "загерметизувати" питання Криму і шукати вирішення питань з Кремлем з інших питань.

Таку думку політик висловив в інтерв'ю немецьким журналістам, повідомляє Європейська правда.

Він заявив, що благополуччя в Європі залежить в тому числі і від відносин з РФ. У зв'язку з цим Лінднер виступає за зміну курсу відносин Берліна з Москвою. Рішення він бачить у виробленні пропозицій, які б дозволили російському президенту Володимиру Путіну змінити політику, не втративши своє обличчя.

"Говорячи про табу: я боюся, що Крим треба розглядати як довгостроковий тимчасовий стан", - зазначив політик, додавши, що це питання варто відкласти заради досягнення прогресу з інших питань.

Також Лінднер не є прихильником збереження всіх антиросійських санкцій до тих пір, поки не будуть повністю виконані мінські домовленості.

"Позитивні проміжні успіхи теж потрібно цінувати", - прокоментував це питання політик.

Німецькі журналісти відзначили, що теза політика з приводу санкцій суперечить програмі його партії, де сказано про збереження обмежень до того моменту, поки РФ не припинить політику втручання в справи інших країн.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський письменник порівняв окупований Крим з відірваною ниркою.