RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

У Литві затримали зловмисників, які намагалися продати українців у рабство: опубліковано фото

Прикордонники Литви спільно зі своїми іноземними колегами розкрили міжнародну мережу торгівлі людьми, яка збиралася вивозити громадян України до Великобританії для примусової праці.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Службу охорони державного кордону Литви.

Операція по затриманню зловмисників провели правоохоронні органи України, Великобританії, Польщі та Латвії. Зокрема, у понеділок, 7 серпня, були затримані троє громадян Литви і один громадянин України.

Українець був головним організатором незаконної схеми переправлення людей до Великобританії. Литовці допомагали йому і перевозили людей за кордон.

Цього тижня прикордонники провели обшуки у житлових приміщеннях, які належать затриманим. Так, під час обшуків виявили дев'ять нелегально доставлених українців, яких злочинці мали намір вивезти за кордон і, скориставшись вразливістю, використовувати для примусового фізичної праці в рабських умовах.

За інформацією українських правоохоронців, в ході обшуків в Україні було знайдено незаконну зброю і підроблені документи, які, швидше за все, використовувалися для вивезення людей за кордон.

У середу, 9 серпня, окружний суд Вільнюса заарештував організатора злочинної схеми на три місяці, а його спільників - на термін від 10 днів до місяця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харківській області прикордонники затримали 13 українців при спробі незаконно перетнути кордон з РФ.