RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Росії в руках ефективне вето: на Заході розповіли, як Україні повернути Крим і Донбас

Німецький політолог Йорг Форбріг заявив, що Росія пішла на окупацію Криму і вторгнення на Донбас, оскільки ці фактори роблять фактично неможливим вступ України в Євросоюз і НАТО, навіть якщо Київ виконає умови для членства в цих організаціях.

Про це політолог повідомив в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Іншими словами, Крим і Донбас – ефективне "вето" в руках Москви з питань внутрішнього і міжнародного розвитку України", - зазначив він.

Форбріг вважає малоймовірним те, що РФ відмовиться від цих "вето".

"Україні необхідно просувати реформи, створити працюючу демократію і верховенство права, викорінити корупцію, модернізувати економіку, і стати сильним суспільством і функціонуючим державою", - таку пораду політолог дав Києву для подолання зазначених "вето" Кремля.

У свою чергу, говорить Форбріг, Захід повинен максимально підтримувати інтеграцію України в ЄС і НАТО, і, в кінцевому рахунку, гарантувати чітку перспективу членства в обох організаціях.

"Успішні реформи з боку України і все більш тісні зв'язки з ЄС і НАТО зроблять козирі Росії у вигляді Криму і Донбасу марними. І це тільки з плином часу також відкриє шляхи для повного повернення обох регіонів Україні", - додав Форбріг.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст Сергій Лойко озвучив свій варіант повернення Криму Україною.