RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Теракт в Барселоні: офіційні дані про жертв, відомості про затримання і нові фото

У Барселоні офіційно підтвердили інформацію про смерть 13 осіб в результаті наїзду мікроавтобуса на перехожих на бульварі Рамбла. Постраждали в результаті теракту 50 осіб.

Глава женералитета Каталонії Карлос Пучдемонт підтвердив інформацію про затримання двох підозрюваних, проте їхні імена він не назвав. При цьому правоохоронці спростували інформацію про захоплення заручників в одному з ресторанів міста.

За інформацією газети El Periodico, затримано підозрюваного Дріса Укабира, чиє фото раніше оприлюднило іспанське ТБ. За інформацією деяких ЗМІ, він був заарештований разом зі спільником, інші повідомляють про арешт у місті Манл'є і про те, що Укабир нібито просто орендував мікроавтобус.

Є відомості про те, що чоловік на авто врізався в поліцейське оточення і продовжив рух. Поліцейські наздогнали його в 10 кілометрах від центру Барселони і вбили в ході перестрілки. Чи пов'язаний він з виконавцями теракту, не відомо.

Організація SITE Intel Group повідомляє про те, що відповідальність за теракт взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1
Фото: EPA / UPG
1 / 1

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео з вірогідним затриманням одного з терористів.