RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Смоленська катастрофа: Польща висунула Росії вимогу

Заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький вручив послу Росії в Польщі Сергію Андрєєву ноту протесту у зв'язку з обмеженням доступу до місця Смоленської катастрофи.

Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.

"Під час сьогоднішньої зустрічі заступник глави МЗС Бартош Ціхоцький вручив послу Російської Федерації Сергію Андрєєву дипломатичну ноту і висловив серйозне занепокоєння польської сторони у зв'язку з ускладненнями в доступі до місця катастрофи урядового Ту-154 10 квітня 2010 року під Смоленськом", - сказано в повідомленні відомства.

Також польський дипломат нагадав російському колезі, що сторони ще в 2010 році зобов'язалися встановити пам'ятник на місці трагедії. Він зазначив, що Польща вважає взяті зобов'язання дійсними і очікує, що Росія не буде перешкоджати вільному доступу до місця катастрофи.

Ціхоцький особливо вказав на готовність до повернення до розмов про план будівництва пам'ятника жертвам катастрофи, а також наголосив на необхідності відновлення двостороннього діалогу з метою вирішення накопичених взаємних непорозумінь.

Як повідомляв "Апостроф", раніше польська комісія з розслідування Смоленської катастрофи виявила на борту літака Ту-154М сліди, які вказують на вибух.