RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не Туреччина: Юнкер назвав наступний напрям розширення ЄС

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер спрогнозував розширення Євросоюзу за рахунок країн Західних Балкан, але виключив цю можливість для Туреччини в найближчому майбутньому.

Про це він повідомив в Європарламенті під час щорічного виступу "Стан Союзу", передає УНІАН.

"Якщо ми хочемо більшої стабільності в нашому регіоні, то для Західних Балкан ми повинні зберегти надійну перспективу розширення. Зрозуміло, що під час мандату цієї Комісії і цього парламенту подальшого розширення не буде. Жоден кандидат ще не готовий. Але після цього Європейський Союз буде більше, ніж 27 (до офіційного виходу Великобританії з ЄС налічує 28 членів, - "Апостроф") ", - сказав Юнкер.

Також він розповів про пріоритети, яким повинні приділяти увагу кандидати на членство в ЄС.

"Найбільший пріоритет кандидати повинні надати верховенства права, правосуддя та основним правам. Це виключає в найближчому майбутньому членство в ЄС для Туреччини", - зазначив голова Єврокомісії.

За його словами, Туреччина зробила великий крок у напрямку від ЄС".

"Журналісти належать ньюз-румам, а не тюрмам. Вони повинні бути там, де панує свобода слова. Заклик, який я роблю для тих, хто зараз при владі в Туреччині, такий: відпустіть наших журналістів. І не тільки їх. Припиніть ображати наші держави-члени, порівнюючи їх лідерів з фашистами і нацистами. Європа - це континент зрілих демократій", - підсумував Юнкер.

Як повідомляв "Апостроф", Жан-Клод Юнкер виступає за вступ Румунії, Хорватії і Болгарії в Шенгенську зону.