RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: Кемерон вказав на пастку для України

Колишній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вважає, що введення миротворчої місії ООН на Донбас може виявитися пасткою для України.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню LB.ua під час форуму Ялтинська Європейська Стратегія (YES).

"Я думаю, що слід розглянути всі ці ідеї, але мені здається, що тут є потенційна пастка для України, якщо ми не будемо обережними. Справжня проблема на Донбасі полягає в тому, що там за підтримки Росії здійснюється агресія проти України. І відповіддю на це є припинення вогню, виведення всіх озброєнь, повернення контролю над східним кордоном України, а також ряд конституційних та спрямованих на децентралізацію заходів, які відображають проблеми в країні. Це не повинно вимагати введення миротворчої сили", - сказав Кемерон.

Він зазначив, що введення миротворців може зробити конфлікт на Сході України хоч і менш "гарячим", але також постійним і замороженим. За словами Кемерона, миротворці ООН можуть стати новою межею між ОРДЛО і рештою частиною України.

"Найкращий варіант - це щоб підтримувані Росією сепаратисти припинили стріляти у спостерігачів ОБСЄ. Це проблема. До цієї проблеми варто підходити так, що це російська агресія і зневагу до суверенітету України, а не думати, що миротворча сила може бути рішенням проблеми. Якщо і буде введена миротворча сила, дуже важливо, щоб вона не стала силою, яка створить якусь нову межу між "республіками" і рештою України. Після цього, звичайно, досягнувши потрібних домовленостей, Україна повинна стати єдиною країною", - говорить екс-прем'єр Великобританії.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що введення миротворців на Донбас може ще більше розділити Україну.