RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

РосЗМІ розповіли про плани брата короля Швеції виробляти вино в окупованому Криму

Ян Бернадотт, троюрідний брат короля Швеції Карла XVI Густава і відомий винний експерт і сомельє, на потужностях ФГУП "Масандра" (окупований Росією Крим) має намір випускати серію вин під брендом "Romanov — Масандра".

Про це повідомляє російський сайт РБК з посиланням на представника Бернадотта.

Як він зазначив, на даний момент досягнуті "попередні домовленості про випуск даної серії", сам Бернадотт прибув в РФ з візитом, і 21 вересня в Криму почнеться відбір вин для зазначеної колекції.

Також візит Бернадотта підтвердив представник ФГУП "Масандра".

"Мій візит у Крим — це данина пам'яті предкам у річницю трагічних подій [жовтня 1917 року]. Лівадія — одне з останніх місць, яке пам'ятає всіх членів царської родини. Тут бував і мій прадід великий князь Павло Олександрович, і моя бабуся Марія Павлівна. Будучи в Росії, я не міг не відвідати це місце", - говорить Бернадотт.

Відзначається, що випуск серії вин "Romanov — Масандра" почнеться до кінця поточного року. Ціна пляшки вина буде становити від 1-1,5 тисячі рублів (від 448 грн до 672 грн).

На питання про те, чому Бернадотт вирішив інвестувати у кримське виноробство, незважаючи на санкції, і який у нього громадянство, його представник пообіцяв відповісти пізніше.

У посольстві Швеції в Росії про даному проекті нічого не знають і "ніяким чином його не підтримують", заявив радник з ЗМІ та зв'язків з громадськістю дипломатичного відомства Пер Енеруд.

Як повідомляв "Апостроф", 14 вересня Євросоюз продовжив санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності і суверенітету України.