RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

В Іспанії пройшли гучні затримання у справі про російську мафію

В Іспанії під час операції проти російської організованого злочинного угруповання (ОЗУ) затримали Олександра Грінберга — бізнесмена, власника футбольного клубу "Марбелья" (виступає в Сегунді Б, третьому за силою дивізіоні іспанського футболу).

Про це повідомляє видання DiarioSur, передає російський сайт РБК.

В операції, яка пройшла вчора, 26 вересня, був задіяний вертоліт. Іспанські гвардійці протягом п'яти годин проводили обшуки в кількох офісах в містах Міхас, Естепона, Пуерто-Банус і Марбелья. Також обшуки пройшли в офісі футбольного клубу "Марбелья".

Всього правоохоронці затримали 11 осіб. Всім затриманим висунули звинувачення в участі в ОЗУ і відмиванні грошей російської мафії в Іспанії.

Як пише видання El Mundo, операція здійснювалася проти вихідців з сонцевської ОЗУ. Серед затриманих — Арнольд Тамм, якого видання називає одним з лідерів сонцевської ОЗУ. Журналісти пов'язують Тамма з Семеном Могилевичем (розшукується ФБР за махінації з акціями американської компанії YBM Magenex International).

Арнольд Тамм обіймав посаду радника зі зв'язків з громадськістю секретаря Союзної держави Росії і Білорусії Павла Бородіна. У березні 2002 року йому було пред'явлено звинувачення в зберіганні наркотиків. Суд засудив Тамма до умовного терміну, але потім його виправдали.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США затримали рекордну кількість російських хакерів.