RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Влада Польщі відреагували на скандал вивіскою в магазині, яка дискримінує українців

Окружна прокуратура польського міста Шецін відкрила кримінальне провадження щодо власника магазину в місті Барлінек за розміщення біля каси таблички про обов'язкову перевірку кожного громадянина України.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Про намір звернутися в прокуратуру з вимогою розслідувати інцидент заявляв на сторінках соцмереж польський Центр моніторингу проявів расизму і ксенофобії.

"Негайно інформуємо про це прокуратуру, представника цивільних прав і посольство України в Польщі. Це - скандальний приклад дискримінації осіб з урахуванням їх національності", - відзначили правозахисники.

Спікер окружної прокуратури Йоанна Бірановська-Сохальска повідомила, що після появи інформації про інцидент в ЗМІ прокуратура автоматично ініціювала слідство.

Нагадаємо, на табличці в магазині на польській та українській мовах було написано: "Кожен громадянин України, пройшовши касу, буде перевірений". Втім, власник магазину зняв оголошення і вибачився за напис.

Нагадаємо, раніше між Україною і Польщею розігрався скандал через рішення останньої розмістити на нових паспортах Меморіал орлят.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЄвропа