RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Times заявило про причетність Росії до Brexit

Росія мала зв'язок з представниками виборчої команди Дональда Трампа в США та активістами британської агітаційної кампанії за вихід з Євросоюзу (Brexit).

Про це пише видання The Sunday Times, передає українська редакція "Голос Америки".

"Кремлівське маніпулювання американськими виборами почалося з Brexit", - пише видання.

Автор статті вказує на те, що ряд провідних активістів британської кампанії за вихід з Євросоюзу виявилися керівниками нової організації "Вестмінстерський форум Росії" (Westminster Russia Forum), яка лобіює пом'якшення політики Британії щодо РФ.

Комерційний директор форуму Найджел Суссман, який представляє популістську партію UKIP, цієї весни відвідував окупований Росією Крим і по поверненню заявив, що російська анексія півострова виправдана, то що РФ, яка є "демократичною країною", несправедливо "демонізують".

Суссман є одним з небагатьох британських політиків, які закликають повністю нормалізувати відносини з Кремлем, незважаючи на його зовнішню і внутрішню політику.

Також видання пише, що згідно деяких представників виборчої кампанії Дональда Трампа з РФ пролягали через Великобританію.

Зокрема, колишній помічник Трампа Джордж Пападопулос, який визнав себе винним у брехні про контакти з російськими представниками під час передвиборної кампанії, деякі з тих зустрічей проводив у Лондоні.

Як повідомляв "Апостроф", екс-радник Трампа Картер Пейдж зізнався в контактах з представниками РФ під час виборчої кампанії.