RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

ЗМІ дізналися про великомасштабні хакерські атаки РФ проти Польщі

Російські хакери здійснюють 14 500 кібератак день проти Польщі.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita.

Зокрема, видання звертає увагу і на використання кібератак Росією в спробі вплинути на хід виборів у США та Франції, а також на ситуацію в Каталонії.

"Це тільки початок. У цьому протистоянні буде все більше і більше брудних ігор", - говорить Олександр Рар, один з небагатьох західних експертів, який має доступ до найближчих соратників президента РФ Володимира Путіна.

Видання підкреслює, що стратегія Росії в кіберпросторі ґрунтується на двох стовпах. З одного боку, соціальні медіа, лідери громадської думки, дружні інтернет-портали, через які Кремль поширює фейкову інформацію. З іншого боку, російські хакери викрадають стратегічну інформацію і навіть намагаються паралізувати ключову інфраструктуру безпеки держави.

"Потенціал Росії в кіберпросторі можна порівняти з можливостями США і Китаю. Москва не потребує сильної економіці і може покладатися на передові інформаційні технології. І використовуйте їх таким шляхом, який не можуть дозволити собі демократичні країни", - сказав Самуель Чарап, експерт по Росії в корпорації RAND.

Також видання підкреслює, що за останні півроку РФ провела 2,5 млн кібератак проти Польщі.

Як повідомляв "Апостроф", міністр оборони Естонії звернув увагу на масштабність кіберзагрози з боку Росії.