RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Угорщині на лаві підсудних опинився екс-бойовик ДНР

Суд області Толна (південна Угорщина) у вівторок, 5 грудня, приступив до розгляду справи колишнього міліціонера Крістіана Легоцкі, який воював на Донбасі на боці бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Обвинуваченому загрожує до п'яти років ув'язнення.

Крістіан Легоцкі завершив службу в правоохоронних органах Угорщині на початку 2015 року. Потім на одному з російських сайтів знайшов оголошення для іноземців про можливості стати найманцем в збройних загонах сепаратистів на окупованій частині Донецької області України.

Як встановило слідство, Легоцкі воював проти української армії, за що отримав відповідні нагороди від бойовиків.

Його затримали в Будапешті у вересні цього року після повернення з Росії.

Підсудний визнав свою участь у бойових діях на боці бойовиків, але він не вважає це злочином. Легоцкі заявив, що був таким же бідняком, як і ті громадяни Угорщини, які служать у Французькому Іноземному легіоні або ж його співвітчизники з подвійним ізраїльсько-угорським громадянством, які служили в смузі Гази.

"Моя провина лише в тому, що я пішов воювати на Схід, а не на Захід. Якщо б це сталося десять років тому, я не постав би перед судом, тому що тоді не існувало такої статті Кримінального кодексу. Отже, можна зробити висновок, що я не змінився, а змінився навколишній світ, але відповідати за це доведеться мені. Це моя трагедія", - сказав найманець.

Суд прийняв рішення направити Крістіана Легоцкі на психіатричну експертизу.

Як повідомляв "Апостроф", в Сербії відкрили справи проти кількох десятків громадян, які воювали на боці бойовиків "ДНР".