RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Глава МЗС Британії перед візитом до Росії відзначився жорсткою критикою на адресу Кремля

Росія демонструє ворожість по відношенню до Великобританії і Заходу, якої не було з моменту завершення холодної війни.

Про це заявив глава МЗС Британії Борис Джонсон в інтерв'ю Sunday Times перед візитом до Москви, де він мав зустрітися зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим, передає Daily Mail.

Джонсон звинуватив РФ в дестабілізації Заходу шляхом вторгнень, вбивств і спроб втрутитися в хід виборів. Він назвав те, що відбувається "трагедією", додавши, що його надії на те, що завершення холодної війни може поліпшити відносини зараз здаються "повною ілюзією".

"У Криму, захопивши частину суверенної європейської території іншої країни і утримання її вперше з 1945 року. Плюс дестабілізуючі дії на західних Балканах. У нас буквально є російські відбитки пальців на спробі замаху в Чорногорії. Подивіться, що вони роблять з кібервійною, зі спробою порушення демократичних процесів в Великобританії", - так Джонсон описує ворожі дії Кремля.

Також він зазначив, що не бачив доказів втручання Росії у кампанію у великій Британії по виходу з Євросоюзу, але бачив російський "тролінг у Facebook".

Борис Джонсон проведе зустріч з Сергієм Лавровим у четвер, 21 грудня. Зокрема, сторони будуть обговорювати завершення військового конфлікту в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр Британії Тереза Мей закликала Євросоюз відкрити очі на агресію Росії.