RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Польща знову підняла шум через українських біженців

Прес-секретар польського уряду Івана Копцинська заявила, що Польща прийняла багато біженців з України, чим полегшила напруженість на східному фланзі Євросоюзу, але Брюссель про це забуває або не помічає.

Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню wPolityce.pl, передає "Європейська правда".

Як говорить Копцинська, позиція Варшави щодо прийому мігрантів в рамках квот Євросоюзу залишається незмінною.

"Польща вирішує, чи може вона взяти біженців, чи ні. Це наше суверенне рішення", - говорить прес-секретар польського уряду.

"Я хотіла б нагадати вам, що зараз Польща прийняла багатьох біженців з України, де йде війна. Може здатися, що Європейська Комісія цього не помітила, хоча безсумнівно, що на сході України відбувається війна, і там гинуть люди. Завдяки тому, що ми пускаємо біженців з України, ми допомагаємо полегшити напруженість на східному фланзі Європейського Союзу, і про це, на жаль, дуже часто забувають або навіть гірше, не помічають наші західні партнери", - підкреслила Івана Копцинська.

Вона додала, що Польща спробує пояснити Євросоюзу, що надає допомогу тим, хто постраждав від військових дій, але робить це дещо інакше, ніж цього вимагають деякі європейські держави.

Як повідомляв "Апостроф", Польща в контексті суперечки навколо квот ЄС на прийом біженців неодноразово заявляла, що і так вже прийняла понад мільйон українців. Зокрема, за заявою тодішнього міністра фінансів Польщі (нинішнього прем'єр-міністра) Матеуша Моравецького, його країна прийняла 1,3 млн біженців з України.