RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Меркель вперше висловилася про формування коаліції в Бундестазі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтвердила інформацію про прорив в переговорах по створенню коаліції між блоком ХДС/ХСС і СДПН.

Про це пише DW.

На спільній прес-конференції з лідерами ХСС Хорстом Зеєхофером і СДПН Мартіном Шульцем, Меркель висловила надію на формування успішного уряду. Учасники заходу підтвердили відомості про успішність переговорів про створення коаліції.

"Я вважаю, що ми домоглися видатних результатів", - заявив Шульц.

Відзначається, що останній раунд переговорів про коаліцію тривав більше доби і завершився вранці 12 січня. Безпосередні коаліційні переговори почнуться лише після з'їзду СДПН 21 січня.

Згідно з копією тексту документа про коаліцію, якою володіють німецькі ЗМІ, сторони домовилися обмежити кількість біженців, які прибувають в країну до 200 000 на рік. Також вони визначилися обмежити однією тисячею людей на місяць кількість тих, хто може возз'єднатися зі своєю родиною, представники якої отримали притулок в Німеччині.

Як пріоритет визначено тіснішу співпрацю з Францією для посилення єврозони. Також досягнуто домовленості про створення "спеціального бюджетного фонду" для економічної стабілізації єврозони, підтримки "соціальної конвергенції" та структурних реформ. Однією з домовленостей стала відмова від підвищення податків.

Також читайте на "Апострофі" колонку політолога Костя Бондаренка - Де Меркель і де цілісність України: що отримає Київ від нового Бундестагу.