RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо ім'я нового президента ПАРЄ

Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став італійський депутат Мікеле Ніколетті.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Ніколетті був призначений на посаду без формального голосування, оскільки він був безальтернативним кандидатом. Згідно з домовленостями політичних груп, в 2018 році посаду президента ПАРЄ має обіймати представник соціалістичних партій, а соціалісти висунули лише кандидатуру Мікеле Ніколетті.

Швидше за все, Ніколетті буде займати свій пост наступні два роки - згідно традиції ПАРЄ, президента асамблеї переобирають на другий рік без обговорень.

Звертається увага, що історія голосувань в ПАРЄ свідчить, що Ніколетті кожен раз підтримував проукраїнські резолюції та поправки до них, а також щорічно голосував за продовження санкцій щодо Росії.

Ніколетті вже виступив за продовження діалогу з Держдумою РФ.

"Дуже шкода, що парламент РФ не представив делегацію на сесію 2018 року. Тим не менш, діалог з російським парламентом продовжиться", - сказав він.

Ніколетті не став уточнювати, як саме буде відбуватися ця співпраця, але відомо, що 23 січня російські депутати будуть присутні на засіданні ad-hoc комітету, який вивчає можливість повернення делегації РФ до роботи в ПАРЄ.

Як повідомляв "Апостроф", посаду президента ПАРЄ до обрання Мікеле Ніколетті кілька місяців займала глава делегації Кіпру Стелла Кіріакідес.