RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Румунії затримали екс-гендиректора "Укрспирту"

У Румунії затримали колишнього генерального директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Євген Єнін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Затримання підтверджую, на кого він готував замах, не підкажу", - зазначив Єнін.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відсторонило Лабутіна з посади, призначивши тимчасово виконуючим обов'язки гендиректора ДП "Укрспирт" його заступника Віктора Панкова. 30 травня 2017 року Панков був убитий пострілом у спину в Києві.

Тоді ж ГФС повідомила, що ради лабутіна підозрюють у фінансових махінаціях на суму 200,7 млн грн.

В січні 2015 року Інтерпол оголосив екс-чиновника в розшук за підозрою у присвоєння, розтрату або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. Крім цього, Лабутіна звинувачують в ухилянні від сплати податків і погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

24 січня цього року головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що у Румунії затримали організовану злочинну групу, яка підривала у Києві людей і готувала замаху, зокрема на главу МВС Арсена Авакова.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Україні затримали співробітника науково-дослідного інституту, який віз до Ірану секретну інформацію про фрегат "Гетьман Сагайдачний".