RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Єлизавета II править Великобританією 66 років: що потрібно знати про легендарну королеву

Королева Сполученого Королівства Великобританії і Північної Ірландії Єлизавета II сьогодні відзначає 66-у річницю свого сходження на трон. Раніше ніхто в історії Великобританії не правив королівством так довго.

Королева Великобританії Єлизавета II народилася 21 квітня 1926 року в Лондоні. Вона старша дочка герцога Йоркського Георга, майбутнього короля Великобританії Георга VI і леді Єлизавети Боуз-Лайон.

Після зречення дядька — короля Едуарда VIII і вступу батька на престол у грудні 1936 року, 10-річна Єлизавета стала спадкоємицею британського престолу.

6 лютого 1952 року король Георг VI помер від хвороби легенів, Єлизавета, яка перебувала в той час з чоловіком на відпочинку в Кенії, в той же день була оголошена королевою Великобританії.

9 вересня 2015 року Єлизавета II поставила рекорд правління короною Великобританії. Вона стала самим найстаршим монархом в історії країни і самим довго правлячим монархом.

Як повідомляв "Апостроф", королева Великобританії Єлизавета II і міністр фінансів США Уілбур Росс володіють рахунками в офшорних юрисдикціях.